12

ponedjeljak

ožujak

2012

Kratki izlet na Medvednicu

Izvještaj 11.03.2012. (JĐ)

U isčekivanju nekih kompliciranijih izleta, tek toliko da ne zakržljamo, u nedjelju smo se malo opet penjali po Medvednici.

Krenuli smo oko 10,30 sati preko Lukšića prema Medvedgradu na kojem smo kratko zastali kako bi se odmorili i osvježili toplim čajem. Htjeli smo ući u Medvedgrad ali nismo znali da je on otvoren za posjete (uz naplatu ulaznice od 15 kuna) samo od početka srpnja do početka listopada (?!).

Od Medvedgrada prema Grafičaru koji je na 864 mnv (inače našom čestom rutom prema popularnom planinarskoj kući) penjali smo se polako. Uživali smo u toplom vremenu i promatrali šumsko cvijeće koje najavljuje proljeće. Usput smo susretali dosta izletnika pa smo ipak odlučili malo požuriti kako bi zauzeli mjesto za stolom u domu.

Tamo je ipak bilo mjesta i za nas, pa smo u početku dijelili stol sa starijim parom, a kad su otišli zauzeli smo cijeli stol i bacili se na klopu. Izbor u domu ovaj put je bio stvarno dobar. A i hrana je bila OK. wink

Grah, jako fini vinski gulaš, fine štrudle sa sirom i jabukama i piva. I čoksa naravno. Dobro smo se najeli, odmorili pa smo krenuli natrag prema gradu gdje smo bili oko 15 sati.

Vidimo se sljedeći put sretan


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.