31

četvrtak

svibanj

2012

O planinarskom društvu "Uroboros"

Poštovani, dozvolite da Vas upoznamo sa Uroborosom.

Planinarsko društvo „Uroboros“ je dobrovoljna, samostalna, interesna i izvanstranačka udruga građana planinara, ljubitelja planina i planinarske prirode. Društvo je otvoreno svima koji se smatraju planinarima, ljubiteljima prirode i zdravog života i namijenjeno je unaprjeđivanju i razvoju svjesnosti prema planinarstvu i planinskoj prirodi, ali u konačnici prema druženju i upoznavanju. Društvo je neprofitna pravna osoba i rješenjem RH GZ Gradskog ureda za opću upravu klasa: UP/I-230-02/11-01/813 urbroj: 251-07-02/1-12-2 upisano je u Registar udruga Republike Hrvatske.

Planinarsko društvo "Uroboros" član je Hrvatskog planinarskog saveza.

PD Uroboros djeluje kroz nekoliko sekcija, a glavni cilj osim izleta je druženje i stvaranje zajedništva među njegovim članovima. Društvo djeluje kroz rad svojih tijela, organiziranjem izleta, ali i na drugim aktivističkim i neformalnim zajedničkim druženjima.

Tko smo mi? Planinarstvo nam je način života. Zajedno smo od ljeta 2010.g. kad je nastala ideja da se potpuno neformalno okupi par ljudi i krene na planinarske izlete. Ideja se ostvarila 28.08.2010.g. kad je održan prvi izlet na Medvednicu. Od tada pa do danas planinarimo predivnim planinama i gorama, uživamo u svježini i ljepoti prirode. Zajedno gradimo hrvatsko planinarstvo, zajedno živimo u sreći i zadovoljstvu druženja i planinarenja! Do danas smo organizirali više od 40 izleta.

Naziv društva označava stari antički simbol koji prikazuje zmiju ili zmaja koji jede vlastiti rep. Simbol je to koji predstavlja neprekinuti ciklus obnove života, vječni povratak i ciklus života, smrti i ponovnog rađanja. To se jednostavnim rječnikom naziva besmrtnošću.

Naši planovi
kroz sljedeće razdoblje su organiziranje izleta na hrvatske ali i planine susjednih država. Naš je san odlazak na Kilimanjaro. Najvažniji od svega nam je aktivizam u smislu stvaranja zajedništva, prijateljstva i odgovornosti. Osim redovnih izleta koji se održavaju gotovo svakog vikenda te drugih radnih i neformalnih druženja.

Ovo je poziv i Vama. Ako ste ljubitelj-ica planinarenja i prirode ili se jednostavno želite družiti s ljudima sličnima sebi, ako se od dosadne svakodnevice želite odmaknuti aktivnim odmorom za dušu i tijelo na svježem zraku, ako Vam je jednostavno dosta da je Vaš društveni život sveden na mračni zadimljeni kafić ili samo želite upoznati novu ekipu - planinarsko društvo Uroboros poziva Vas da mu se priključite u budućim aktivnostima.

PRISTUPNICA


Predsjednik PD Uroboros
Vedran Obućina, v.r.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.