17

petak

listopad

2014

Kamniške Alpe (SLO)

Izlet na slovenske Alpe 11. i 12.10.2014.
(Izvještaj M.J., foto S.T)


Dragi naši!

Ohrabreni dobrom prognozom, odlučili smo vikend provesti u Alpama. U pothvatu osvajanja Logarske doline te Ledinskog vrha i Brane, uz organizatora Marka, išle su i Atropa, Silvija, Ivana te ja (Martin).
Nakon početnog kašnjenja (cca 15 min) za koje je kriva moja malenkost i prijeđenih 200 km što autocestom (vinjeta 15 eura), što lokanim cesticama, stigli smo oko 11h u Logarsku dolinu. Ulaz automobilom košta 7 eura, ali imate gratis susret sa dlakavim kravama (irska goveda). Daciu smo ostavili na parkingu i krenuli put Frischaufovog doma na Okrešlju (1396m). Prošli smo pored prekrasnog 90 metarskog slapa Rinka te se nakon odmora u domu uputili na Savinjsko sedlo i osvojili Ledinski vrh (2108m). Vrijeme je bilo prekrasno, uz malo jačeg vjetra, a taj dan smo hodali 7h i prešli 1800m visinske razlike.

Drugo jutro (nakon što je pohotni Slovenac želio „probati“ naše plavuše, a mi se i nismo baš naspavali jer je proslava domarovog rođendana završila u 1h) krenuli smo na Kamniško sedlo i vrh Branu. Na sedlu nas je ugodno iznenadila otvorena Kamniška koča (1884m) koja je radila zbog lijepog vremena.
Uspon na Branu (2253m) je bio zahtjevan i djelomice neosiguran, a meni bi dobro došla još koja sajla ili klin. Naše cure i Marko su uživali i skakali kao divokoze. Na vrhu nije bilo pogleda jer je zapeo u magli.
Sretni i zadovoljni zbog alpinističkih momenata, vratili smo se u dom pa sa svim stvarima spustili do auta. Taj dan smo hodali 7-8h i prešli visinsku razliku od 2400m. Nakon vožnje dulje od 3h, došli smo do svojih stanova, daleko, daleko od Alpa…

Preporučam izlet u Logarsku dolinu, ali savjetujem spavanje u nekom drugom domu.
Hvala sudionicima i vama čitateljima!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.